Menü
· Ana Sayfa
· Biyografi
· Grup Elemanları
· Konserler
· Diskografi
· Sözler ve Akorlar
· Audio - Video
· Resim Galerisi
· Forumlar
· Üye Bilgileri
· İletişim
· Medya İlişkileri
· Zar Çalar
· Zardanadam Güncesi
· Derin Zar

Gelecek Etkinlikler
Ocak 2009
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Konserler
TV & Radyo Programları
Özel Günler

E-Posta Listesi
Zardanadam
E-Posta Listemize
Üye Olun
Arşivlere göz at

Kullanıcı Bilgileri
Hoşgeldin, Ziyaretçi
Üye Adı

Şifre

Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin

Sitemize üye degilseniz buraya tıklayarak üye olabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak forumlara mesaj gönderebilme ve yorum yazma gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Bugün: 0
Dün: 3
Toplam: 4863

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 38
Üye: 2
Toplam: 40

Şu An Bağlı:
01: korayskywalker
02: cAfRi

zardanadam.com: Forumlar

www.zardanadam.com :: Başlığı Görüntüle - Ne kadar iyi bir bilgisayar kullanıcısısınız?
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Ne kadar iyi bir bilgisayar kullanıcısısınız?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.zardanadam.com Forum Ana Sayfası -> İçimi Dökmeliyim
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
AseretebihaR
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Tem 15, 2006 7:47 pm    Mesaj konusu: Ne kadar iyi bir bilgisayar kullanıcısısınız? Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar bilgi teknolojilerine olan ilginizi merak ediyorum. Örneğin ECDL diye bir şeyi duyan var mı? Kullanabildiğiniz uygulamalar nelerdir? Bu şekilde ne biliyorsanız ve neye ihtiyaç duyuyorsanız yazın.

- Ben yazılım uzmanıyım her şeyi bilmem ama Delphi, Oracle, MSSQL, Firebird, ASP, ASP.net, Visual Basic, Flash Actionscript 2.0, Flash, Fireworks gibi uygulamaları çok iyi kullanırım.

- Teknoloji dünyasında ihtiyaç duyduğum şey ise şehir rehberi siteleri. Hiçbir şehrinki düzgün değil komple şehirde hissetmelisin kendini. Aradığın hemen hemen her şeye ulaşabilmelisin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dennizmever
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Tem 15, 2006 7:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bilgisayar manyağı değiliz ama işimizi(sana göre dandik işler) halledebiliyoruz çok şükür.
ama beyinde herhangi bir arıza çıkınca yerimize oturuyorz. bios mios pek anlamıyorum. yazdığın o yazılım isimleri bana çok yabancı malesef..
dediğin gibi hemen hemen her şeye ulaşabiliyorsun teknoloji dünyasında ama bu bazen uzun zaman alabiliyor. bu da internetin, dolayısıylada bilgisayarın en nefret ettğim özelliği...
xxshe
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Tem 15, 2006 8:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende biara kursuna gitmiştim hiç tınlamamıştım bile.world excel powerpoint şükür var da:)
internete girebiliyorum bide..gerekli elbette ama o kadar çok şey var ki pc de...
bazen internet gerçekten çekilmez oluyor..katılıyorum sana deniz!
nefesini gecmisle yormaya
itiraf et seviyorsun huznu kederi
aci besler uyandirir
bosvermis bunyeyi...
Başa dön
seckin
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Tem 15, 2006 8:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o kadar iyi sayılmam bu konuda.ama istediğimi yapabiliyorum istediğimde.olmuyorsa nasıl olursa olsun işimi hallediyorum.yapamıyorsam da soruyorum sağa sola.
bu konuda bir iddam yok asla.
and it seems like a minute.
that's relativity.
-albert einstein
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
AseretebihaR
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Tem 15, 2006 9:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar ben size ECDL'den bahsedeyim biraz o zaman. Çünkü bir gün çok fazla duyacaksınız. Bu konuda bir şeyler yapmamış olmanıza da üzülebilirsiniz. ECDL (European Computer Driving License) Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası'nın kısaltmasıdır. Şu anda ülkemizde sertifikasyon sınavları yapılmaktadır. AB süreci dalgasından dolayı yakın zamanda işe girerken gerekli olan bilgisayar bilgisini ifade edecektir. Yani sizler ya da sizden sonraki kuşaklar işe girerken ECDL sertifikan var mı? diye bir soruyla karşılacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı kararına bağlı olarakta bütün öğretmen ve ilköğretim çağı öğrencileri bu sertifikayı alma mecburiyetine girecekler. ECDL 7 modülden oluşmaktadır. Bunlar;
Modül 1 - Bilgi Teknolojileri
Modül 2 - Bilgisayar Kullanımı ve Dosya Yönetimi
Modül 3 - Kelime İşlemci
Modül 4 - Hesap Çizelgeleri
Modül 5 - Veritabanı
Modül 6 - Sunum
Modül 7 - Bilgi ve İletişim

ECDL Temel, ECDL İleri, ECDL Web, ECDL Image Maker şeklinde 4 adet sertifika vardır yukarıdaki modüller temel sertifika içindir. Ülkemizde henüz Web ve Image Maker uygulanmaya başlamadı. Temel sertifikadaki modüller genelde office uygulamaları içindir. Detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar bana mail atabilirler.
Mail adreslerim;
ismailozdemir@datkom.com.tr
ismail@armateknik.com.tr

İlginize teşekkür ederim...
Başa dön
teorx
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pzr Tem 16, 2006 10:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İyi bir kullanıcı olduğumu söyleyemem. İşimi halledebiliyorum, sunum ödevlerimi yapabiliyorum işte... Bir ara php'ye merak sardım, başarısız oldum. Web sitesi yapıyorum diye gezindim, hala yayına koymadım hatta koymayacağım, az sonra hazırlamış olduğum herşeyi sileceğim. Zaten 1GB yer kaldı bilgisayarda, biraz rahatlar. Nasılsa koyacak değilim bu saatten sonra. JAVA öğrenmeye niyetim var ama ne zaman olur bilmiyorum. Neyse arkadaşlar eyvallah.
keşke biraz &ouml;lmesem.
Başa dön
eiphell
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pzr Tem 16, 2006 12:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben kimsenin iyi bir bilgisayar kullanıcısı olduğuna inanmıyorum - buna kendim de dahil - çünkü bilgisayar çok kompleks bir alet ; çözdükçe çözmek istiyorsun , sürekli yeni şeyler öğrenip bir zaman sonra kendini de aşmaya çalışıyorsun...
Başa dön
tolgaorhon
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pzr Tem 16, 2006 2:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eiphell demiş ki:
ben kimsenin iyi bir bilgisayar kullanıcısı olduğuna inanmıyorum - buna kendim de dahil - çünkü bilgisayar çok kompleks bir alet ; çözdükçe çözmek istiyorsun , sürekli yeni şeyler öğrenip bir zaman sonra kendini de aşmaya çalışıyorsun...

Katilmiyorum. Iyi bir araba surucusu olmak icin motor contasini degistirmeyi bilmek gerekmez ki. Eger sen arabayi isini gorecek sekilde kullaniyor, parkedebiliyor, teklikeden kacinabiliyor ve araca bakiyorsan bu iyi bir surucu olmak icin yeterlidir. Bilgisayarda da eger kendi isini goruyor ve bakimini yapabiliyorsan bu da iyi kullanici olmak icin yeterlidir. Eger bir kullanici olarak ekran karti degistiriyor veya web sayfasi yapiyorsan o zaman profesyonellerin alanina giriyorsundur ki, eger meslegin bu degil ise bosuna zamanini harcarsin.

/* You are not expected to understand this */
Başa dön
tolgaorhon
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pzr Tem 16, 2006 2:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AseretebihaR demiş ki:
ECDL (European Computer Driving License) Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası'nın kısaltmasıdır. Şu anda ülkemizde sertifikasyon sınavları yapılmaktadır. AB süreci dalgasından dolayı yakın zamanda işe girerken gerekli olan bilgisayar bilgisini ifade edecektir. Yani sizler ya da sizden sonraki kuşaklar işe girerken ECDL sertifikan var mı? diye bir soruyla karşılacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı kararına bağlı olarakta bütün öğretmen ve ilköğretim çağı öğrencileri bu sertifikayı alma mecburiyetine girecekler.

ECDL ve diger tum sertifikalar icin dusuncem sudur ki sadece etiketten mamullerdir ve birsey ifade etmezler. Bu tip sertifikalari genelde bilgisayara elini bile surmeden almak mumkundur. Ben o kadar kisi tanidim ki, Cisco, MS, A+ sertifikasina sahip olup da sertifika konusundan bihaber.

Bir zamanlar is ararken bakmistim bu sertifikalara, testlerine. O kadar komiklerdi ki. A+ sinavinda 1. seri portun I/O adresini soruyorlardi. Hayat boyu hic ihtiyacim olmadigi gibi basit bir google aramasi ile bulunabilecek bir suru zirvaligi sorarken, gercekten ihtiyacin olabilecek ve tecrube ile zamanla ogrenebilecegin pekcok seye ise hic dokunmayan sorular vardi. Kitabini okuyorsun ve geciyorsun Smile

Kabul ediyorum, bu tip etiketler isverenler tarafindan bir secim yapilirken etkili oluyor, fakat inanin ben birini ise alacaksam bu sertifikalara bakmam bile. Ne kadar bidigin bilgisayarda bir isine yaramaz. O kadar genis bir konudur ki ya cok az bir kismini biliyorsundur, yada bildikelrin coktan tarih olmustur. Onemli olan ne kadar cabuk bilgiye ulastigin ve uygulayabildigindir. Eger konunla ilgili yayinlari takip etmiyorsan, internette aradigini bulamiyorsan ve buldugunu uygulayamiyorsan, zaten fazla bir sansin yok.

Ben derim ki illa ki isverenin gozune girmek felan istiyorsaniz, alirsiniz bu tip sertifikalari. Yok amac birsey ogrenmek ise bosuna paranizi harcamayin.

Milli egitim bakanliginin kararina (gercekse, arastirmadim) sadece guluyorum. Daha bilgisayari olmayan okullar varken boyle bir programin maliyetini dusunmek bile istemiyorum.

/* You are not expected to understand this */
Başa dön
eiphell
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pzr Tem 16, 2006 5:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tolgaorhon demiş ki:
eiphell demiş ki:

Katilmiyorum. Iyi bir araba surucusu olmak icin motor contasini degistirmeyi bilmek gerekmez ki. Eger sen arabayi isini gorecek sekilde kullaniyor, parkedebiliyor, teklikeden kacinabiliyor ve araca bakiyorsan bu iyi bir surucu olmak icin yeterlidir. Bilgisayarda da eger kendi isini goruyor ve bakimini yapabiliyorsan bu da iyi kullanici olmak icin yeterlidir. Eger bir kullanici olarak ekran karti degistiriyor veya web sayfasi yapiyorsan o zaman profesyonellerin alanina giriyorsundur ki, eger meslegin bu degil ise bosuna zamanini harcarsin.

tabi ki;herkesin tanımı kendine göredir.
Başa dön
himbil
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pts Tem 24, 2006 11:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben hep uygulama taraftarı olmuşumdur..
sertifikasız olup,bilmek tercihim.
Tutunamayanların tarihine eğildi.
Kelime ve yalnızlık hayatın tadı tuzu
Kucaklamak isterdi ölümü ve sonsuzu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
lord_of_darkness
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Sal Tem 25, 2006 3:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

asp,php,flash,quartxpress,corel,photoshop,mac os lar,hardware,software ların yuzde 90 ı visual basic, veritabanları vs...

ECDL bi sertifika olması lazım...
gokhan-bjk
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Arl 29, 2007 8:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pek o kadar bilgisayar hakkında bilgim yoktur ama işimi halledecek kadar bilgisayar kullanabildiğim için şükür ediyorum halime.
Anlayacağın her şey bir işe yarar
Sen sen sen, ye iç yat
Elbet bunlar da gerek
Ama fabrikanın üretimi
Olmasın sadece tezek
Tezek bize ne gerek.
Başa dön
gokhan-bjk
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cum Oca 11, 2008 11:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ama Microsoft Office'si biliyorum. Bilmeyen yoktur herhalde? Razz
Anlayacağın her şey bir işe yarar
Sen sen sen, ye iç yat
Elbet bunlar da gerek
Ama fabrikanın üretimi
Olmasın sadece tezek
Tezek bize ne gerek.
Başa dön
_meltem_
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Çrş May 07, 2008 5:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla ne desem yalan olur herkesin kullndıgı kadar kullnıyorum işte kendi işimi kendim götüyorum derse falanda gerek yok bu kadar bilgi bana yetrlı diye dusunuyorum
<div>&#1109;&#1108;&eta; &iota;&ccedil;&iota;&#1084;&part;&#1108; &#1074;&uuml;&#1091;&uuml;&#1091;&#1108;&eta; &#1085;&#1108;&nu;&#1108;&#1109;, z&alpha;&#1
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.zardanadam.com Forum Ana Sayfası -> İçimi Dökmeliyim Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

IT Danışmanlık