| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
portakal zardanüye

|
|
| Başa dön |
|
 |
portakal zardanüye

|
Tarih: Prş May 11, 2006 4:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
bizim çocuklarımız bunlardan yoksun bir çocukluk yaşayacaklar.onlar gene digimonların, pokemonların galip olduğu bir dünyada büyüyüp voltran, voltran, voltran diye bağırmanın ne demek olduğunu bilmeyecekler. onlar tsubasanın saçları neden yana doğru garip çizilmiş bilmeyecekler,onlar candy ve terynin aşkından da yoksun kalacaklar ya da varyemez amcanın paralarıyla oynayışını göremeyecekler.richi rich deki profesorun garip icatlarını da bilmeyecekler. neden hep tom'un yanında olduğumuzu,yahu bir kerede tom galip gelsin işte dediğimizde bize anlamsız gözlerle bakacaklar ya da sağ kolumuzu havaya kaldırıp güç bende artık dediğimizde bize şaşkın şaşkın bakıp,anne/baba napıyorsun diyecekler...
onlar giderek teknolojileşen bir dünyada bunların tadına varamadan büyüyecekler.onlar artık frp'lerin,mostwanted'ların belki de benim bile hala yetişemediğim bir bilgisayar dünyasının içinde neyin ne olduğunu bilmeden,tek amacın kazanmak olduğu bir ortamda yetişecekler....
doğmamış çocuğuma acıyorum şuanda. ve bundandır ki sanırım son 3 yıldır hep çizgi filmler biriktiriyorum.tom ve jerry'den,red kid'e,bugs bunny'den duffy'ye....
çocuklarınıza bir şeyler ayırın arkadaşlar...
onlar bizim gibi olmayacaklar malesef.bizim gibi sokakta kirlenmenin her şeyden önce koşarken düşüp dizinin yaralanmasının ne menem birşey olduğunu bilmeyecekler. onlar hiç bir zaman 9 taş oynamayacaklar ve bu nedenle hiç bir zamanda, top taşlara değdi mi değmedi mi? kavgası da yapmayacaklar.onlar istop nedir bilmeden büyüyecekler. yakartopun bir adınında ortada sıçan olduğunu bilmeyecekler.
yıllar yıllar geçmiş bunların üzerinden,eskiden bir mahallede oynama kavramı vardı,artık yok! ve biz hala 23 nisan çocuk bayramı diyoruz. ama çocuklarımızın çocuk bayramını yok etmek içinde elimizden gelen her şeyi yapmışız malesef....
ben hepinizin çocuk bayramını kutluyorum. çünkü gördüm ki son çocukluğu biz yaşamışız. bundan sonrakilere geçmiş ola.... |
|
| Başa dön |
|
 |
unusual_ zardanüye

Kayıt: Mar 09, 2006 Mesajlar: 101 Nerden: hem istanbul hem bolu
|
Tarih: Cum May 12, 2006 4:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
cok bu adres i tavsiye emişin arkadsım saol:D valla bi nostalji yaptık haaa.. hey gidi günler hey.. tsubasa için televizyonun karsısında saatlece baslasın diye beklerdim:P _________________ BEN ÇOK UTANDIMMM!!! gerçekten de okumamıştım forum kurallarını,,nasıl da böyle bi cehaletin içinde bulundum..herkesten özür diliyorum, çevreye ve siteye verdiğim rahatsızlıktan dolayı...  |
|
| Başa dön |
|
 |
dennizmever zardanüye

|
Tarih: Sal May 23, 2006 8:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
portakal yazdıklarının hepsini okudum. gerçektende süper yazmışsın helal olsun!
simdiden en değerli gördüğüm varlığımın, çocuğumun bu (çizgifilmler, sokak oyunları vs...) ve bunlar gibi güzel şeylerden yoksun kalmaması için elimden geleni yapacağm..
bu yoksunluğu bana farkettirdiğn için sana çok teşekkür ederim...
arada bir böyle televizyonda verseler çok iyi olur
küçükken az mı şeker kız candynin ezikliğini izlemedik. çirkin bir kedisi vardı hiç sevmezdim hala da sevmiyorum.  _________________ miracle&blues |
|
| Başa dön |
|
 |
portakal zardanüye

|
Tarih: Sal May 23, 2006 8:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
farkettirebildiysem ne mutlu bana
görsen elimde tom ve jeery'nin elazığ versiyonu bile var gerçi onu çocuklara pek izletmemek gerek  |
|
| Başa dön |
|
 |
xxshe zardanüye

|
Tarih: Çrş May 24, 2006 8:48 am Mesaj konusu: |
|
|
ben anaokuluna giderkn abim ben alırdı hep okuldan..power lı bişey vardı rencer dı galiba..onu izlerdi,beni okuldan koşa koşa alıp ewe getirirdi..
beraber izlerdik
hala çocuk olduğm için bobumu izliorm bi:lol: _________________ usenmissin
hikayeni bastan anlatmaya
faydasi yok
nefesini gecmisle yormaya
itiraf et seviyorsun huznu kederi
aci besler uyandirir
bosvermis bunyeyi... |
|
| Başa dön |
|
 |
rahibe_teresa zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 9:25 am Mesaj konusu: |
|
|
çizgi film diil ama bn susam sokağını çok seferdimm..... : )
tırıLLar asLa asLa asLa kahverengi bot giymezLer... !!!!  _________________ boLLuk günleRiniz sayıLı.!!
_ eğitmenleR |
|
| Başa dön |
|
 |
seckin zardanüye

Kayıt: Feb 25, 2006 Mesajlar: 553 Nerden: istanbul-kütahya
|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 9:46 am Mesaj konusu: |
|
|
evet ya o power ranger harikaydı.annem bize (yani bana ve ikizime)açardı onu,biz öyle ağzımız açık bir halde izlerdik.ahh eski günler ahh! _________________ put your hand on a hot stove for a minute,
and it seems like an hour.
sit with a pretty girl for an hour,
and it seems like a minute.
that's relativity.
-albert einstein |
|
| Başa dön |
|
 |
kEpHaLoNiA zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 3:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben aşkı ilk candy'yle tanıdım.gölgelerin gücü adına die bağırırdım.offf off hakkat ne güzelmiş çocukluğum ne çabuk büyüdük ve dünya ne çabuk değişti  _________________ sofular günah demişler bu aşkın şarabına
ben doldurur,ben içerim günah benim kime ne
? |
|
| Başa dön |
|
 |
kEpHaLoNiA zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 4:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
ha bi de çiftlik kızı anne vardı siteye girince hatırladım(saol portakal ) gerçi sitede yeşilin kızı anne die geçio o ama çiftlik kızı olarak yayınlanmıştı hiç unutmam _________________ sofular günah demişler bu aşkın şarabına
? |
|
| Başa dön |
|
 |
seckin zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 4:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
bir aralar haidi mi ne vardı hatırlamıyorum.o da çok güzeldi yaa.hep öyle dağlarda bir evim olsun istemişimdir.geçmişe dönüp baktıkça canım acıyor nedense.dünyam ne kadar küçük ve canımı acıtanlar ne kadar azmış o zaman.şimdi?... _________________ put your hand on a hot stove for a minute,
that's relativity.
-albert einstein |
|
| Başa dön |
|
 |
kEpHaLoNiA zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 4:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
heidi ben çok severdim onu.biz büyüdük ve kirlendi dünya  _________________ sofular günah demişler bu aşkın şarabına
? |
|
| Başa dön |
|
 |
seckin zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 5:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
heidi'nin birde erkek arkadaşı vardı.çobanlık yapıyordu.hatta heidi'ye bir kuzu hediye filan etmişti.o elemanın adı neydi yaa unuttum.o elemanı da çok severdim ben.dedesi zaten bir tipti. _________________ put your hand on a hot stove for a minute,
that's relativity.
-albert einstein |
|
| Başa dön |
|
 |
kEpHaLoNiA zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 5:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
peterdi ismi ama heidi onu arkadaş olarak seviyodu dedesi yalnız kovboy gibi adamdı şimdi ona laf yok  _________________ sofular günah demişler bu aşkın şarabına
? |
|
| Başa dön |
|
 |
seckin zardanüye

|
Tarih: Sal Hzr 13, 2006 5:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
ama heidi'ye o kadar da iyi davranmıyordu dedesi.ben küçükken sevmezdim dedesini.ama sonra sevdim.müziği de güzeldi yaa şimdi aklıma geldi. _________________ put your hand on a hot stove for a minute,
that's relativity.
-albert einstein |
|
| Başa dön |
|
 |
|