| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
dennizmever zardanüye

|
Tarih: Çrş Şub 22, 2006 2:42 pm Mesaj konusu: Üç Zardanadam Yasası... |
|
|
ÜÇ ZARDANADAM YASASI
1- Zardanadam aşka zarar veremez, ya da, hareketsiz kalarak, aşkın zarar görmesine neden olamaz.
2- Zardanadam aşkın verdiği emirlere uymak zorundadır. Ancak bu tür emirler birinci yasayla çeliştiği zaman durum değişir.
3- Zardanadam, birinci ve ikinci yasalarla çelişmediği sürece varlığını korumak zorundadır.
bu üç yasayı okuyunca acaba zardanadam ne anlatmak istedi diye düşündüm. aklımda sorular vardı, aşka zarar vermek, aşkın verdiği emirlere uymak ve ... varlığını korumak!?? gibi.
bi kaç gün geçtikten sonra aklımdaki sorular hala geçmemişti bnde erbatur abiye sordum o da bana Isaac Asimov'un bir kitabından etkilendiklerini ve bu yasalarında o kitaptan esinlenilerek çıktığını söyledi. sonrada forumda böyle bi başlık açmamı önererek sizinde "Üç Zardanadam Yasası" hakkındaki görüşlerinizi belirtmenizin yasaların eksikleri ve zayıflıklarını görmek bakımından iyi olacağını söyledi ona katıldığım için bu başlığı açtım.
şimdi herkes düşüncelerini yazsin bakalım millet ne düşünüyo yasalar hakkında... _________________ miracle&blues |
|
| Başa dön |
|
 |
korcagin zardanüye

|
Tarih: Çrş Şub 22, 2006 6:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle yasalar zardanadamın içini çok güzel doldurmuş...
sıradan yaslar diil ve insanı düşündürüyo çok güsel yani burdan hareketle bi zardanadam felsefeside oluşturulabilir gerçi felsefe zaten belli diilmi:
yaşasın aşk yaşasın rock'n roll...  _________________ <div>yokoluş = zarsız bi dünya</div> |
|
| Başa dön |
|
 |
mirzabah zardanüye

|
Tarih: Çrş Şub 22, 2006 11:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
zardanadam'ın en cok tanınan parcasının sarısınlar boktur oldugunu dusunursek, ki bunu diyerek zamanın gerisinde kalmıs gibi gorulebilirim ama korsan'ın dibini gor'den daha iyi oldugu gercegi var ortada, ve zardanadamı şahsen müzik olarak degil de soz olarak one cıktıgını dusundugumden dolayı, aşk bazı insanlara yaramaz. aşk degildir kalıcı olan, gercek olan. anlık isteklerin kolesi olmaktır aşk. aşk anlıktır. zardanadam aşk gibi parlayıp sönecekse, üzülürüm.
ha, derseki eger zardanadam, ben larry'yim ya da hugh hefner'im, aşktan aşka koşarım, o zaman ise daha kotu.
ha, şu da bi gercek ki, aşk olmadan olmuyor. karın doyurmamasına ragmen zaman gecirtiyor. ama, aşk acı cekmektir, ne zaman ulasırsın, o zaman biter.
penguen'in pazar sevişgenlerinden bir alıntı: "hayallerimize aşık olup gerçeklerle sevişiriz." |
|
| Başa dön |
|
 |
Rabit zardanüye

![]()
|
Tarih: Cum Şub 24, 2006 10:20 am Mesaj konusu: |
|
|
katılıyorum abii |
|
| Başa dön |
|
 |
Don_Lastigi zardanüye

|
Tarih: Cmt Şub 25, 2006 2:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
iyide burda esinlenme falan yok tamamen alıntı bu yasalar will smith'in I Robot filmindede vardı bu yasalar...
1- Bir robot insana zarar veremez, ya da, hareketsiz kalarak insanın zarar görmesine neden olamaz.
2- Robotlar insanların verdiği emirlere uymak zorundadır. Ancak bu tür emirler birinci yasayla çeliştiği zaman durum değişir.
3- Robotlar birinci ve ikinci yasalarla çelişmediği sürece varlığını korumak zorundadır. )
Filmde robotlar kontrolden çıkıyordu bazı insanların güvenliği için başka insanların özgürlüğünü kısıtlamaya çalışıyorlardı...Zardanadam'da bu nasıl olucak bir aşk için bir başka aşkmı feda edilecek  |
|
| Başa dön |
|
 |
Snotcuk zardanüye

Kayıt: Nov 05, 2005 Mesajlar: 307 Nerden: Ankara, Valinor, Edoras
|
Tarih: Cmt Şub 25, 2006 7:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet... Bunlar i-robot filminden alıntı... Kaynağı nedir bunun? Yani kim düşünmüş bunu? Birisi açıklama zahmetinde bulunabilir mi? _________________ "Aslında..." dedi Mustapha Mond "Siz mutsuz olma hakkını istiyorsunuz.."
"Öyle olsun" dedi vahşi, meydan okurcasına "Mutsuz olma hakkını istiyorum!!" |
|
| Başa dön |
|
 |
dennizmever zardanüye

|
Tarih: Cmt Şub 25, 2006 9:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
don lastiği sanırım will smith, Isaac Asimov'un kitabını görsel perdeye aktarmış yada tam tersi. zaten zardanadam da yine Isaac asimovun kitabından esinlendiklerini hatta cover yaptıklarını söylemişti. demekki bu sözler onları çok etkilemiş ve düşündürmüş onlarda böyle bi Isaac Asimov coverı yapmışlar. zatn yine zardanadamın söylediğine göre "ben robot" adlı kitaptan alınmış _________________ miracle&blues |
|
| Başa dön |
|
 |
|