eskişehirden kopuk elemanlar gevende
roxy 2005te birinci oldular,albümleri de çıkar sanırım yaza-sonbahara doğru
bar programlarında, gevende eğlencelik oda orkestrası olmaları,tek türkçe şarkılarını tersten okumaları,çaldıkları parçaların demodakilerle aynı kökten gelip, bi süre sonra evrilip devrilip çok daha farklı şekiller almaları, gevendece söylemeleri vb. bir sürü gariplikleri sayılabilir ama cidden iyi müzik yapar gevende,kendilerini de "psychedelic folk" denen alana sığdırırlar, ama genelde sığmaz, taşarlar
bikaç kısa filme müzik yaptılar,ödül kazandılar vb.
gitar,viola,trompet,bas ve bateriden oluşmakta,yanlarına bazen çellolar,cümbüşler falan da katılmakta.
22 şubatta balansta büyük bi yardım konserinde 2 ana gruptan biri gevende diğeri de ayyuka:)
http://www.balansmusichall.com/detay.asp?eid=197
adlı yerden öğrenilebilir ayrıntılar www.gevende.com dur kendi siteleri ama açılmıyor bu aralar..
iyidir gevende yahu... çok iyidir. _________________ fish doesn't think...because fish knows everything..
Kayıt: Dec 24, 2005 Mesajlar: 93 Nerden: Beytepe dağları ;)
Tarih: Pzr Şub 26, 2006 12:12 pm Mesaj konusu:
Anadolu Üniversitesi'nin TV kanalında bhi programa konuk olmuşlardı... Bi ara programın tekrarları yayınlanıyodu ben orda tanımıştım... TVA bulunuyosa oralarda bi izleyin. Değişik bi havaları var.. Bence çok rahatlatıcı müzikleri var...
Tarih: Prş Mar 30, 2006 12:53 pm Mesaj konusu:
eksik olmus tamamliyim..
2000'de Eskişehir'de farklı bar projeleri için "Tiny Toon Eğlencelik Oda Orkestrası" olarak kuruldu. (gitar, vokal, klarnet, viola, trompet, trombon, kontrbas, davul)
- Eskişehir Hayal Kahvesi, Doors Park, Albina, Bursa Çaçaron Bar vs... 'de cover projeleri (blues,ska,swing...) ile sahne aldı.
- 2002 yılında Gevende ismini aldı ve ''Psychedelic Folk'' olarak adlandırılan kendi çalışmalarına yöneldi.
- Grup tamamen beste çalışmalarına yöneldi ve son halini aldı (vokal&gitar,viola,trompet,bas,davul).
- H2000 '03 Müzik Festivali Demo sahnede yer aldı.
- Belçika Ulusal radyosu Radio Centraal - Psyche Van Het programında listeye girdi.
- 2003 Fethiye Kayafest Festivali'ne katıldı.
- Beyond The Music organizasyonunda Atina'da 2 farkli sahne aldı.
- 2003 Eskişehir Amatör Caz festivali'ne altı misafir muzisyen ile birlikte yer aldı. (üç cello, piano, tambur, küp) (Olcay Saral ve ---------------------------- ile jam session' a katıldı.)
- i.Can Bilkom 2003 kisa film 3.sü eserin müziklerini yaptı.
- i.Can Bilkom 2004 kisa film 2.si eserin müziklerini yaptı.
- 2004 Nisan'da Baran Akbulut'un yazip yönettiği "Anlar Gibi" tiyatro oyununun müziklerini yaptı.
- IV. Samsun Caz Festivali kapsamında Samsun Büyük Otel'de sahne aldı.
- Eskişehir Caz Günleri kapsamında Hayal Kahvesi Jazz Pub 'da sahne aldı.
- Eskişehir Carpe Diem Pub'da beste ve doğaçlamalarıyla bir yıl aralıksız sahne aldı.
- 10.Roxy Müzik Günleri'nde birincilik ve Tuborg Özel Ödülü'nü aldı.
Yakın zamanda gerçekleşecek konserler:
- 1 Mart 2006 Roxy -Taksim
- Tuborg Modern Rock Festivali Headliner ön grubu (tarih kesinleşmedi)
Gevende, özellikle sahne performanslarında doğaçlamaya fazlaca yer vermekte ve farklı müzisyenlerle çalışmaktadır. Çaldıkları her sahne Jam Session'a açık olduğundan bir çok farklı müzisyenle performans sergileme fırsatı akalamıştır. Grubun besteleme süreci tamamen sahnede gercekleşmektedir.
Gevende, her sahnede, parçaların akışını tamamen o günkü ruh haline birakir ve önceden bestelenmiş, hazır olan parçalar bambaşka boyutlara taşınır. Bu yüzden her sahnede aynı parçalar, farkli şekilde duyulur. Grubun kendine has bir vokal dili (sound'u) vardir.
Vokal bir enstrüman gibi kullanılır ve öteki enstrümanlar gibi performansa doğaçlama sözlerle katılır. Sözlerin herhangi bir anlamı yoktur ve parçaların çok az bir kısmının vokalleri yazılıdır, geri kalanlar yine her sahne performasında değişmektedir.
Grup, devamlı çalışmakta olduğu web master-videocu ve grafikerle beraber, düşük bütçeli video-müzik çalışmalarda bulunmuştur ve halen beraber çalışmaktadır.
Grup üyeleri:
Ahmet K. Bilgiç (Ses & Gitar & Melodika)
Ömer Öztüyen (Viola & Klavye)
C.Ömer Uygan (Trompet)
Okan Kaya /Bas gitar & Cümbüş & Ses)
Gökçe Gürçay (Davul)
Sahne ve kayıtlarda çalıştığı konuk müzisyenler:
Ahmet Çaşan (Davul)
Ezgi N. Kuran (Cello)
Gülşah Erol (Cello)
Ç.Fırat Yeşillik (Cello)
Gizem Gürkan (Piano)
Sabri Çapanoğlu (Küp, Yaylı Tanbur)
Serbay Yıldız (Elektro Bağlama)
Okan İmren (Yan Flüt)
Katıldığı bazı etkinlikler:
- H2000 '03 Müzik Festival, İstanbul
- Kayafest Müzik Festival, Fethiye
- Beyond The Music, Atina - Yunanistan
- 2. Amatör Caz Festivali, Eskişehir
- "i-can Bilkom Kısa Film Yarışması 2004'' 2.lik Ödülü (Film Müziği)
- IV. Samsun Caz Festivali
- Eskişehir Jazz günleri - Jazz Pub
- 10. Roxy Muzik Gunleri Birincilik ve Tuborg Özel Ödülü
nayu-okyanus düğünü-şeker...züpper ötesi şarkılardır. _________________ Selim Işık tek ve Türk. Ve duygulu, amansız.
Sabırsız ve olumsuz, yaşantıda cansız
Sanılırdı; gerçekti, hayır gerçek değildi.
Tutunamayanların tarihine eğildi.
Kelime ve yalnızlık hayatın tadı tuzu
Kucaklamak isterdi ölümü ve sonsuzu
gerçekten çok güzel müzik yapıyolar...müziği tam anlamyla yerine oturtup bütünleştiriyolar.nefis bişey ortaya çıkıyo tabiki.
nekadar övsemde azdır en iyisi siz dinleyin
rock-tr sitesinden bulabilirsiniz...
Tarih: Cum Mar 31, 2006 4:33 pm Mesaj konusu:
bu aralar data ile yatıp data ile kalkıyorum...züpperötesi bi şarkı _________________ Selim Işık tek ve Türk. Ve duygulu, amansız.
Sabırsız ve olumsuz, yaşantıda cansız
Sanılırdı; gerçekti, hayır gerçek değildi.
Tutunamayanların tarihine eğildi.
Kelime ve yalnızlık hayatın tadı tuzu
Kucaklamak isterdi ölümü ve sonsuzu
Tarih: Pts Nis 03, 2006 10:16 pm Mesaj konusu:
benımde hiç dinleme fırsatım olmadı _________________ suyun kaynak oldugu agac kokun saldıgı eşin dostun gttigi yerde bulursun beni yolun ayrıldıgı gidenin dönmedigi carenin olmadı yerde bekliyorum seni..
çok çok çok şeker insanlar olurlar kendileri.sahne performansları hayatımda izlediğim en farklı olanlarıdır her zaman bu sefer nolcek acaba diye 4gözle seyrederim sahneyi.
barışarocktada gözlerimle birlikte kameramı da diktiler kendilerine. farklı bişeyden bahsediyosak ilginç bi olayı anlatmaya çalışıyosak gevende dememiz yeterli sanırım _________________ tosbaaayım ve converse(!) giyiyorum flütüm de iyi sanırım mutluyum...gitsekte bitse,bitsede gitsek...
y4s2_3d10
En son anjeliktim tarafından Pzr Arl 24, 2006 10:39 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Oct 01, 2005 Mesajlar: 134 Nerden: şehirlerdenbirşehir
Tarih: Sal Eyl 12, 2006 11:28 am Mesaj konusu:
efenim, şugar gevende insanları, şu an pakistan'dalar..
4 eylül itibariyle yola çıktılar, iran-pakistan-hindistan-nepali dolaşııp, oradaki müzisyenlerle görüşüp, yolda müzik yapıp güzel bi belgesel ortaya çıkaracaklar:) (çıkarıyooolar)
soora.. sanıyorum ki ekim başlarında dönecekler..
aksilik çıkmazsa eğer, 15 ekim'de de, ilk albümleri "ev" raflarda bulunacak..
hayırlısı' _________________ fish doesn't think...because fish knows everything..
gevendeyi hiç dinleme fırsatım olmadı ama sık sık carpe diemde sahne alıyolardı afişler falan bide sarkıları tersten okumalarıyla tanıyorm sadece o kadar albüm cıksın dinleriz insallah
GEVENDE YURDA DÖNDÜÜÜÜÜ
kasımda her çarşamba studio live
kasım 18 peyote
kasım 21 babylon
kasım 5-12 park222
kasım 23 24 carpe diem
yeni albüm kasım da baykuş müzik etiketi ile raflara çıkıyor..
www.gevende.com yenilendi çok şeker oldu kesinlikle girin ilk gördüğünüz resmi biraz karıştırın neler çıkaak neler _________________ tosbaaayım ve converse(!) giyiyorum flütüm de iyi sanırım mutluyum...gitsekte bitse,bitsede gitsek...
y4s2_3d10
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız