| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
pyron zardanüye

|
Tarih: Sal Ksm 08, 2005 10:43 pm Mesaj konusu: TürkRock.com forumlarındaki Zardanadam başlığı... |
|
|
Buradan tüm zardanadam ekibi'ne ve özellikle de Utku ya sesleniyorum. Türkrock.com forumlarındaki Zardanadam başlığını sabitler arasından almak sizce nasıl bi fikir acaba ? Çok şey yazmak istedim ama hiçbişey yazamadım da.
teşekkürler. _________________ Drink or Die |
|
| Başa dön |
|
 |
utku zardanüye

|
Tarih: Çrş Ksm 09, 2005 7:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba.
Anlayamadığım için soruyorum:
Sabit başlık altında olunduğu zaman neden dilediğin gibi yazamıyorsun?
Sevgiler. |
|
| Başa dön |
|
 |
pyron zardanüye

|
Tarih: Çrş Ksm 09, 2005 12:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba Utku,
Ne zamandır Turkmac.com forumlarını izliyorsunuz bilmiyorum ama eğere eskiyseniz bu gruplara açılan sabit başlıkların eski bir uygulama olduğunu bilirsiniz. Bu uygulama içinde benimde yeraldığım bi tartışma ve bikaç arkadaşın direk değil ama dolaylı olarak başlattığı bi rahatsızlık bildirileri zinciri ile kaldırılmıştı. Daha sonra bu uygulamanın yenide başlatılacağı söylendi. Biz gene söylemek istediklerimizi söyledik. Neden sabit başlıkların olmaması gerektiğini neden istemediğimizi ve onların neden istiyor olabilecekleri hakkında beyin jimnastiği yaptık gene bikaç arkadaşla birlikte bu duyuru başlığı altında. Sonra darbe oldu tüm bu tartışmalar forumdan silindi. Temelinde kısaca söyleyebilirsem türkrock.com da adı geçen grup başlıkları arasında saçma ve anlamsız bi eşitsizlik yarattğı düşüncesiyle bunun karşısında duruyorduk. Derdimizi anlatamadık. O nedenle ben kendimce sabit başlıklar altında mesaj yazmama kararı aldım. Sabit başlıklar hakkında başlayan mesajların siteden silinmesine ilişkin bi gönderme yaparak ben kendi adıma bir protesto başlattım. Emin değilim ama sanırım bikaç destekleyenim de var.
Olay budur. Saygılar. _________________ Drink or Die |
|
| Başa dön |
|
 |
utku zardanüye

|
Tarih: Çrş Ksm 09, 2005 1:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şimdi onların bahsettiğine göre bu durum katılımcı gruplar için iyi bir uygulama yani işte sabit olarak en üstte duruyor falan. Bununla ilgili karşı olduğunuz noktayı anlamak istiyorum aslında; mesela bu sabit başlıklar altında daha fazla kontrol mekanizması mı oluyor ve insanların mesajları daha fazla bir kontrole mi tabi tutuluyor falan? Yoksa siz bunun bir katılımcı grupları kayıran bir uygulama olmasından mı protesto ediyorsunuz? Yoksa başka neler? Yanlış anlama ben gerçekten durumu anlamak istiyorum. Çünkü forum denen kavram biraz karmaşıklaşmış bu ülkede nedense, anlayamıyorum bir türlü  |
|
| Başa dön |
|
 |
pyron zardanüye

|
Tarih: Çrş Ksm 09, 2005 1:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet tam da dediğiniz gibi Utku, "bir katılımcı grupları kayıran bir uygulama olmasından" dolayı bir karşı duruşumuz vardı uygulamaya. Bir de uygulamanın yeniden gündeme getirilmesiyle site yönetiminin popülist kaygılarının da olduğunu farkettik. Neyse zaten çok da önemli değil, benim protestom tamamen kişisel ve dağ dağa küsmüş haberi yok örneği. Yanız dün forumlara bakarken senin orda yazdığın "insanın keni müziğini savunmak zorunda kalması" demişsin ya biraz kötü hissettim. Belirtmek istedim. Derdim buydu, yok aslında böyle bişey diyebilmekti. _________________ Drink or Die |
|
| Başa dön |
|
 |
utku zardanüye

|
Tarih: Çrş Ksm 09, 2005 3:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Peki.
Sabit başlık sisteminin bir eşitsizlik yarattığı düşünülebilir tabi ama biz böyle bir kavramdan bile habersizdik işin gerçeği. Bu konuda çoğunluk tepkisi bu sistemi de ortadan kaldırabilir bence. Yani buna karşı olan bir sürü insan varsa; kalsın bu sistem gitsin. Yani nedir ki? İsteyen aradığı başlığı bulur ve girer istediği gibi. Bunu ön planda tutmak şart gibi gözükmüyor.
Benim "kendi müziğimiz savunmak" konusunda neden dertli olduğum ise anlaşılmıştır diye düşünüyordum. Burada eleştirilere ve yazılanlara karşı olduğumu değil; bilinmeden, anlaşılmadan yazılan ve aslında içinde kasıtlı öğeler taşıyan mesajlara karşı kendini savunmak zorunda kalmanın zorluğunu ifade etmeye çalışmıştım.
Hala senin neden istediğini yazamadığını da anlayamadım. Mesela bir eleştirin var ve ben öyle yazdım diye ve orası sabit bir alan diye söyleyeceğini söyleyemedin mi?
Kusura bakma iyi anlamak istiyorum meseleyi...ve ısrar ediyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
ilkerzaimoglu zardanüye

|
Tarih: Cum Arl 01, 2006 12:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
| türkrock.com dan defalarca atılan bir kişi olarak, pyron (abi nick name olayı ne kadar aşağılık bir gizlenme biçimidir, kimsin sen?) nickli kişiye düşüncelerinde tamamen katılıyorum... Türkrock.com un tamamen hiç bir eleştiriye açık olmayan, her yerinde kayırma ve iki yüzlü davranış sergileyen kişilerin olduğu, saçma ve aptal kurallarla kuşatılmış formlardan biridir. Ama ne yapalım çekilip, kaçalım mı?....Bence birleşelim... |
|
| Başa dön |
|
 |
|