Tarih: Pts Hzr 23, 2008 9:03 pm Mesaj konusu: Gece
“GECE” grubu 2000 yılında kuruldu. Çeşitli eleman değişikliklerinin ardından son halini 2005 yılında alan Grup, “GECE’nin insanları naif kıldığını ve kendilerinin bu duyguyla örtüştüğünü düşünerek ismini GECE koydu. Daha sonra grup üyeleri {Gökçe Balaban (bas gitar) , Erdem Başer (gitar, geri vokal) , Can Baydar (vokal,gitar) ve Eren Çilalıoğlu (davul)} isimlerinin baş harflerinin GECE’yi oluşturduğunu fark etti.
“GECE”, Ankara’nın çeşitli barlarında düzenli performanslar gerçekleştirmiştir. İlk bar programına 2002 yılında Limon Bar’da başlayan “GECE” burada iki sene boyunca dikkate değer bir deneyim edinmenin ardından; 2004 yılında Manhattan Bar’da sahne almaya başlamış ve kendini geniş kitlelere tanıtma fırsatı bulmuştur.
2006 yılında Manhattan Bar’la yollarını ayıran “GECE” yıl boyunca IF Performance Hall’da program yapmış ve daha önceki performanslarının aksine, sahnede beste ağırlıklı repertuar çalmıştır. Bu süreç içerisinde GECE, başta İstanbul’un ünlü rock barları Mojo, Line, Kemancı olmak üzere Eskişehir, Bursa ve İzmir’de de çeşitli gece kulüplerinde sahne almıştır. Birçok üniversite ve lise şenliğinde de yer alan grup, ayrıca 2005 yılında Roxy Müzik Günleri’nde finale kalma başarısını göstermiştir.
GECE son dönemde yoğun albüm çalışmalarından dolayı sahne çalışmalarına bir süre ara vermiştir. Grup tarz olarak kendisini ‘alternatif disko rock’ olarak tanımlamakta; brit, indie soundlarından etkilenmektedir. Alternatif popüler müziğe yeni bir renk getirmeyi hedefleyen GECE’nin prodüktörlüğünü Koray Candemir‘in üstlendiği “İÇİNDE SAKLI” albümü 12 Mayıs 2008 de Avrupa Müzik markası ile müzik marketlerde yerini aldı.
G.E.C.E’ Yİ TANIYALIM
Can Baydar (25, vokal, gitar): Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Elektro gitar çalıyor. Müzikte en büyük ilham kaynağı Incubus’un vokali Brandon Boyd.
Erdem Başer (25, gitar, geri vokal): Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde okuyor. Klasik gitar ve elektro gitarla müziği hayatının merkezine aldı. Fatih Akın filmlerindeki samimiyetten etkileniyor.
Eren Çilalıoğlu (25, davul): Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık mezunu. Çankaya Üniversitesi’nde master yapıyor. Müziğe babasının teşvikleriyle çok küçük yaşta piyano dersi alarak başladı. Hollywood klişelerinden nefret ediyor. Nirvana’nın “Nevermind” albümünü keşke biz yapsaydık, diyor.
Gökçe Balaban (25, bas gitar): Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler’den mezun oldu. Yüksek lisansını, aynı bölüm üzerine Bilkent’te yaptı. Müzik konusunda ilk ilham kaynağı, o dönem bir grupta çalan ağabeyi oldu. Babasının da gençliğinde amatör olarak gitar çaldığını söylüyor. Sinemayla pek arası iyi değil
Tarih: Çrş Hzr 25, 2008 12:04 pm Mesaj konusu:
Ben bu grubu televizyonda yanılmıyorsam kanalın adı PowerTürk ve bu kanalda gördüm. Saat 23:00 falan geçmişti. Türkiye-İsviçre maçının olduğu akşamdı galiba, böyle hatırlıyorum.
Klibleri vardı ''Aşıkmıyız'' şarkısına çekilmiş. Klib güzel olmuş. Ben bu grubun tarzını ''punk'' olarak yorumlamak istiyorum. Fena değiller. Ama yanlız grub elemanları 25 yaşlarındaymış ben bu çocukları 17-18 olduğunu sandım. Bayağı küçük gösteriyordu kliblerinde.
Başarılar, diliyorum!
_________________ Oklava hamur açar
Mandal çamaşır asar
Portakal vitamin yapar
Anlayacağın her şey bir işe yarar
Sen sen sen, ye iç yat
Elbet bunlar da gerek
Ama fabrikanın üretimi
Olmasın sadece tezek
Tezek bize ne gerek.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız