Menü
· Ana Sayfa
· Biyografi
· Grup Elemanları
· Konserler
· Diskografi
· Sözler ve Akorlar
· Audio - Video
· Resim Galerisi
· Forumlar
· Üye Bilgileri
· İletişim
· Medya İlişkileri
· Zar Çalar
· Zardanadam Güncesi

Gelecek Etkinlikler
Aralık 2008
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Konserler
TV & Radyo Programları
Özel Günler

E-Posta Listesi
Zardanadam
E-Posta Listemize
Üye Olun
Arşivlere göz at

Kullanıcı Bilgileri
Hoşgeldin, Ziyaretçi
Üye Adı

Şifre

Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodunu Girin

Sitemize üye degilseniz buraya tıklayarak üye olabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak forumlara mesaj gönderebilme ve yorum yazma gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Bugün: 1
Dün: 2
Toplam: 4816

Şu An Bağlı:
Ziyaretçi: 33
Üye: 4
Toplam: 37

Şu An Bağlı:
01: gamewinner
02: alcohol-free
03: oShey
04: yolgezer

zardanadam.com: Forumlar

www.zardanadam.com :: Başlığı Görüntüle - Zardan adamlara bir sorum var
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Zardan adamlara bir sorum var
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.zardanadam.com Forum Ana Sayfası -> Bilmek İstedikleriniz
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
punk_zardanadam
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pts Oca 01, 2007 8:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ewet aslında haklısın Cool
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
burak
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Sal Oca 02, 2007 3:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba punk_zardanadam,

Zardanadam'in tek gelir kaynaginin konserler oldugu bir gercek. Yeni albumlerin kaydedilmesi, mix ve mastering islemleri, albumun basilmasi vb. sureclerin doguracagi maliyeti, Zardanadam konserleri karsiliyor. Albumlerin dinleyicilerle ucretsiz paylasildigini da unutmamak lazim..

Ayrica, piyasa kosullari, diger profosyonel gruplarin sahne ucretleri vs. goz onune alinirsa, Zardanadam için benim önerdiğim kaşe gerçekten fazla değil.

Bahsi geçen organizasyon'un sponsorlu olduğunu da eklemek isterim.

Sevgiler

Burak Cool
Başa dön
ForsakeN
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cum Oca 05, 2007 11:46 pm    Mesaj konusu: Re: Sinav Sorusu Alıntıyla Cevap Ver

tolga demiş ki:
Zardanadam son albümü “Kalbim Yok”u kapağı, kartoneti ve bandrolüyle müzik mağazalarının raflarında bulunan albümlerden hiçbir farkı olmamasına rağmen müzikseverlere ücretsiz olarak dağıtmaktadır. Dinleyiciler istedikleri takdirde albümü www.zardanadam.com adresinden ücretsiz olarak indirebilmekte, isterlerse kargo ücretini karşılamak şartıyla adreslerine sipariş edebilmektedir. Grup, albümün çıkışından bir ay sonra fan kulübüne kayıtlı dinleyicileri arasında e-posta yoluyla bir araştırma yapmıştır. Hazırlanan anket soruları 2968 üyeye gönderilmiş, bunlardan 1181 tanesinden cevap gelmiştir. Gelen cevaplardan elde edilen sonuçlara göre dinleyicilerin;
• %15’i 15 yaşından küçük, %30’u 15-20 yaş arasında, %31’i 21-25 yaş arasında, geriye kalanlar ise 25 yaşından büyüktür.
• % 57’si öğrenci, % 20’si işsiz, % 11’i özel sektör çalışanı, %6’sı memur, % 4’ü ev kadını, geriye kalanlar ise esnaf ya da emeklidir.
• %3’ü okur-yazar, %16’sı ilkokul, %20’si ortaokul, %31’i lise, %30’u üniversite mezunudur (öğrencilerin en son bitirdikleri okul esas alınmıştır).
• %81’i Zardanadam’ın son albümü “Kalbim Yok”u dinlemiştir.
Albümü dinleyenler “Kalbim Yok” ile grubun daha önceki albümlerini karşılaştırmışlardır. Sonuçlara göre dinleyicilerin;
• %3’ü “Kalbim Yok”un diğer albümlerden ‘çok daha kötü’, %6’sı ‘daha kötü’, %11’i ‘ne daha iyi ne daha kötü’, %35’i ‘daha iyi’, %45’i ise ‘çok daha iyi’ olduğunu belirtmişlerdir.
Son olarak araştırmada, Kalbim Yok’u dinleyenlerin bu albümü elde edebilmek için ortalama 1.45 YTL para harcamak zorunda kaldıkları belirlenmiştir. Araştırmaya katılan dinleyiciler albümü internetten indirmişlerse hiç para harcamadıklarını (0 YTL), kargo ile adreslerine istemişlerse ödedikleri kargo ücretini belirtmişlerdir.

a) Bu araştırmada hangi değişkenler ölçülmeye çalışılmıştır? Bu değişkenler hangi değişik değerleri alabilir?
b) Her bir değişken için hangi ölçek kullanılabilir?
c) Her bir değişken için en sık değer, ortanca, dörde-bölenler aralığı, aritmetik ortalama ve standart sapma istatistiklerinden hangileri hesaplanabilir?
d) Sizce bu araştırmada rassallık sağlanmış mıdır? Neden? Eğer siz olsaydınız Zardanadam’a nasıl bir örnekleme yöntemi seçmesini önerirdiniz? Gerekçeleriyle anlatınız.

Arkadaslar çözümleri bekliyorum.
Tolga

d)Tuzak soru bu! Bakın bakın rassallık yok burda, hiç rasyonel değil! Fan club üyeleri arasında yapılmış çünkü anket. Demek ki zaten seven insanlara yöneltilmiş anket soruları ve alınan cevaplar bir tarafa eğimli olmuş. (daha iyi, çok daha iyi) Tarafsız bir topluluk için bir konser (extremefest gibi karma bir konser olması daha bir güzel olur) sonrası konsere gelen her bir insana tek tek anket yapılmalı, fazla sıkmadan ensesine yapışılmalı ki rassal bir değer elde edilsin.

(İstediğimi şıktan başlayabilir miyiz hocam diye sormadım, bilinçli öğrenciyiz çünkü =P )

a) -Dinleyici yaş grupları dağılımı
-Dinleyici meslek dağılımı
-Dinleyici ihtisas durumu dağılımı
-Dinleyicilerden "Kalbim Yok" dinleyen oranı
-"Kalbim Yok" dinleyenlerin içinden diğer albümlere göre beğeni oranı

b) - %15, %30, %31, %24 olarak normal dağılıyor sanki.. yok yok geri kalanı 25-80 diyebiliriz, o zaman normal olmaz. ne bilim sözel istatistik sorusu çözmemiştim ben hiç. Ölçekten kasıt sınıf aralığıysa yazılır da tek tek böyle tespit edip kim uğraşcak şimdi =)

c)Mod pek güzel hesaplanır, medyan sağlıklı bir değer vermez. Dörde bölenler ne ola ki? Aritmetik ortalama da pek sağlıklı olmaz sanki burdan bakınca. Standart sapma da ,öyle böyle değil, çok sapar. Saat de gece ikiye geliyor zaten. Böyle güzel oldu sanki...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kErPeTeN_cEyDa
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Oca 06, 2007 8:41 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tolga abi forsaken a kaç veriyorsun çok merak ettim cidden Smile

Bugün zardanadam için ne yaptın?
Başa dön
yolgezer
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Oca 06, 2007 10:45 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

koskas demiş ki:
tolga abi sorularını halk diline çevirerek sorsan zorlayacam kendimi.rassalık,değişken,ölçü..lütfen ama Smile
hocam bir lise 2 öğrencisi olarak hiç bir şey anlamamış bulunuyorum ve koskasa katılıyorum Laughing

ama ForsakeNın cevapları gayet mantıklı duruyor yani cevaplardan birşeyler anladım sanki Wink cidden kaç alırdı ForsakeN bu sorudan??
sell
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Prş Oca 18, 2007 12:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

inşaat mühendisliği 1. sınıftaki istatistik dersinden 3 senedir kaldığım için hem kendime hem hocama kızıyodum ama beterin beteri varmış Smile

benim de kalmam gayet doğalmış Smile

zardanadam yine bana gerçekleri gösterdi Very Happy
Başa dön
bjk_emre_55
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cum Şub 23, 2007 12:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu grubu nasıl topladınız boyle cok ugrastınız mı
Başa dön
punk_zardanadam
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pzr Şub 25, 2007 2:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zardanadam dan bahsediosun Cool yani böyle insanların birbirlerini bulması o kadar zor değildir.çünkü onlar zaten birbirlerine çok uyuyor ve birbirlerini bulurlar.. Confused (.buldular.) Very Happy Razz
Başa dön
bngs
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Çrş Mar 14, 2007 12:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benm bir sorum yok hepsini çok seviyorum
Başa dön
maverick
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cum Ağu 10, 2007 12:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

burak demiş ki:
Merhaba punk_zardanadam,

Zardanadam'in tek gelir kaynaginin konserler oldugu bir gercek. Yeni albumlerin kaydedilmesi, mix ve mastering islemleri, albumun basilmasi vb. sureclerin doguracagi maliyeti, Zardanadam konserleri karsiliyor. Albumlerin dinleyicilerle ucretsiz paylasildigini da unutmamak lazim..

Ayrica, piyasa kosullari, diger profosyonel gruplarin sahne ucretleri vs. goz onune alinirsa, Zardanadam için benim önerdiğim kaşe gerçekten fazla değil.

Bahsi geçen organizasyon'un sponsorlu olduğunu da eklemek isterim.

Sevgiler

Burak Cool

bnce de 1,5 milyar fazla değil az bile denilebilir ayrıca albümlerinizi ücretsiz paylaşmanız gerçekten çok güzel hep böyle mi olacak acaba Question Question
Başa dön
gokhan-bjk
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Pts Ağu 27, 2007 12:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tolga demiş ki:
Arkadaşlar o kadar korkmayın. Bu aslında gayet kebap bir soru. Herkes bu sorudan gayet iyi puanlar aldı. Uzunluğuna ve ayrıntılarına aldanmayın. Neyse kimse çözemiyorsa birkaç gün sonra çözümleri de veririm.

Hee evet, Tolga abi gayet kebab bi soruymuş ya zaten bütün hocalar öyle diyor... Sınavdan sonra yüzümüzden düşen bin parça oluyor... Evil or Very Mad
Bi geometri sınavından çıkmıştık bi keresinde ben bitap düşmüşüm sınıftaki herkes ağlıyor Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy tabi sınıfın en çalışkanı Serap kötü geçti diye yırtınıyordu Laughing Very Happy Very Happy Laughing Laughing Very Happy ama daha sonradan öğrendikki bu Serap hanım kızımız 56 almış Evil or Very Mad hala Birol hocaya laf edip duruyor; ya şükretsene kızım biz onuda alamadık Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Anlayacağın her şey bir işe yarar
Sen sen sen, ye iç yat
Elbet bunlar da gerek
Ama fabrikanın üretimi
Olmasın sadece tezek
Tezek bize ne gerek.
Başa dön
kocabebek
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Sal Ağu 28, 2007 12:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ücret komik bile bence..
adını vermeyeceğim ama rock müziğin duayen gruplarından birinin marmara üniversitesi bahar şenliklerinde konser verebilmesi için "buraya dikkat" dekanlık spor salonu kirası olarak 2 saat için 10 milyar istiyorsa bu gibi sorular havada kalmaz mı ?
Smile
tolga
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Prş Eyl 13, 2007 3:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Forsaken,
Öncelikle istatistiğe duyduğun ilgiden dolayı seni tebrik ederim. d ve a şıklarında iyisin. b'de ise tamamen zırvalamışsın, c'den bahsetmiyorum bile. Yine de iyi niyetli olduğun için benden sana 60 çalışır. Derse devam ettiğin için o da.
Not: Ölçekleri şöyle sıralayabiliriz; ad ölçeği, sıra ölçeği, aralık ölçeği, oran ölçeği...
Başa dön
gokhan-bjk
zardanüye
zardanüye

MesajTarih: Cmt Ekm 27, 2007 9:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tolga demiş ki:
Sevgili Forsaken,
Öncelikle istatistiğe duyduğun ilgiden dolayı seni tebrik ederim. d ve a şıklarında iyisin. b'de ise tamamen zırvalamışsın, c'den bahsetmiyorum bile. Yine de iyi niyetli olduğun için benden sana 60 çalışır. Derse devam ettiğin için o da.
Not: Ölçekleri şöyle sıralayabiliriz; ad ölçeği, sıra ölçeği, aralık ölçeği, oran ölçeği...

Tolga abim gene iyi vermişsin Forsaken'e bizim öğretmenler onuda vermiyor...

Saygılar Gökhan...

Cool
Anlayacağın her şey bir işe yarar
Sen sen sen, ye iç yat
Elbet bunlar da gerek
Ama fabrikanın üretimi
Olmasın sadece tezek
Tezek bize ne gerek.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.zardanadam.com Forum Ana Sayfası -> Bilmek İstedikleriniz Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

IT Danışmanlık